<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press FO - 01-07-2018

Vi kan lægge Ottos kræftsygdom bag os, når vi genforenes i Paris

Når Jussi Malinen genser sin familie i Paris på lørdag, så er det ikke bare Team Rynkebys årlige cykeltur til den franske hovedstad, der er slut. Gensynet markerer også afslutningen på hans femårige søns kræftbehandling.

1. etape, Lübeck: For de fleste Team Rynkeby-ryttere er turen til Paris kun lige begyndt. Men for Jussi Malinen fra Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylä har den snart været i gang i en uge.

Den 41-årige far til tre kyssede sin kone og børn farvel foran hjemmet i Joensuu i den østlige del af Finland i mandags og satte sig derpå i sadlen for at cykle de godt 140 km til universitetshospitalet i Kuopio.

Hospitalet var i godt 200 dage familiens hjem, efter den mellemste søn – den nu femårige Otto – for to et halvt år siden blev diagnosticeret med akut lymfoblastær leukæmi (ALL).

Otto var færdigbehandlet i maj, og det skulle markeres med en lille todages omvej omkring hospitalet, inden Jussi Malinen formelt startede turen sammen med sine holdkammerater i Jyväskylä i onsdags.

- Det har været en drøm for os, at jeg skulle gøre det her. Lige siden jeg for første gang hørte om Team Rynkeby – God Morgon, har min kone, Liisa, og jeg talt om, at en tur til Paris ville være den rigtige måde at afslutte Ottos sygdomsforløb på, siger Jussi Malinen.

- For os er det her en familiebegivenhed. Vi har planlagt turen i snart to år – under de lange indlæggelser på hospitalet har vi talt om, hvordan Ottos behandling skulle afsluttes med en tur til Paris og Disneyland sammen med Otto og hans storebror, Aleksi på syv år. Turen til Paris afslutter et kapitel i vores liv og gør det muligt for os at se fremad, fortsætter han.

Slider på familien
Ottos kræftsygdom blev opdaget, da han pludselig begyndte at få nogle umotiverede blå mærker på hele kroppen. Lægerne vurderede allerede fra starten, at Otto havde gode chancer for overlevelse, men forløbet har alligevel tæret hårdt på hele familien.

- På et øjeblik bliver hele ens verden vendt på hovedet, siger han.

- Otto havde en masse infektioner, hvilket var hårdt nok i sig selv. Men når et barn får kræft, så bliver familien også ofte splittet op. Mens Otto var indlagt, levede min kone og jeg nærmest to adskilte liv. Mens den ene af os var på hospitalet sammen med Otto, var den anden derhjemme med Aleksi. Det slider på en familie, siger Jussi Malinen.

Der hvor pengene kommer fra
Da Otto havde været i behandling i et år, var Jussi Malinen til et netværksmøde hos den finske børnekræftorganisation Sylva sammen med andre fædre til børn med kræft. Det var på det møde, at han første gang hørte om Team Rynkeby – God Morgon og velgørenhedscykelholdets store arbejde for finske børn med kræft.

- Jeg er meget imponeret over, hvor god behandlingen af børn med kræft er i Finland, og jeg ved, hvor vigtig Sylvas arbejde er for de familier, der er ramt. Men jeg vidste ikke, hvor pengene kom fra, før jeg hørte om Team Rynkeby – God Morgon, siger han.

- Jeg vidste med det samme, at jeg måtte være en del af det cykelhold, når Ottos behandling var afsluttet. Min kone og jeg blev derfor enige om, at når jeg cyklede til Paris, så skulle familien komme derned, siger han og bliver tydeligt rørt over, hvad der venter, når Team Rynkeby ankommer til Paris på lørdag.

- Det er så tæt på nu – det bliver fantastisk, siger han.

 

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram