<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 01-04-2017

Tour de France-arrangør tvinger Team Rynkeby til at skifte farve

Arrangøren bag Tour de France, Amaury Sports Organisation (ASO), agter at gå rettens vej for at forhindre, at Team Rynkeby kører ind i Frankrig iført gule trøjer.

Amaury Sports Organisation (ASO) mener, at Team Rynkeby krænker organisationens varemærke, hvis Team Rynkeby – midt under Tour de France – kører ind i Frankrig iført trøjer, der kan forveksles med Tour de Frances gule førertrøje.

Derfor har ASO rettet henvendelse til Team Rynkeby Fonden, hvor man gør det klart, at organisationen agter at gå rettens vej, hvis ikke Team Rynkeby frivilligt ændrer farven på sine cykeltrøjer.

- Jeg er dybt forundret. Med undtagelse af den første tur til Paris i 2002 har Team Rynkeby kørt i gult hvert eneste år, uden at vi har hørt fra ASO’s advokater. Det er helt ude af proportioner, at de efter så mange år vælger at spille med musklerne, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden, der dog ikke umiddelbart har lyst til at tage et juridisk slagsmål med franskmændene.

- Vi er et velgørenhedscykelhold, der er sat i verden for at hjælpe børn med kritiske sygdomme – ikke for at slås om en gul farve med en af verdens mest magtfulde sportsorganisationer, fortsætter han.

Skifter til lyserød
Ifølge Carl Erik Dalbøge henviser ASO til et ”oldgammelt direktiv” fra det franske cykelforbund, FFC, der giver ASO eneret til at benytte farven gul på cykeltrøjer i forbindelse med et etapeløb på fransk grund under Tour de France.

Det var i øvrigt det samme direktiv, der i sin tid tvang det spanske storhold ONCE til at skifte fra gult til lyserødt under Tour de France i 1990’erne.

- Vores advokater fraråder os at gå ind i en sag med ASO. Når ASO kunne tvinge nogle af sportens største stjerner til at køre i lyserødt i Tour de France i 1990’erne, så vil det ikke kræve mange retsmøder, før vi kommer krybende tilbage til vores tøjleverandør for at bestille nye cykeltøjer i en ny farve, siger Carl Erik Dalbøge.

Derfor har Team Rynkeby Fonden nu bedt sin tøjleverandør, Xtreme, om at lave et nyt design, hvor velgørenhedscykelholdets gule farve ændres til lyserød.

- Team Rynkeby kører fortsat i gult, men så snart vi ankommer til den franske grænse på sommerens tur til Paris, bliver rytterne tvunget til at skifte til den nye, lyserøde trøje, siger Carl Erik Dalbøge.

Den lyserøde Team Rynkeby-trøje skal bestilles i Team Rynkebys webshop inden 2. april 2017 og leveres i uge 25-26.

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram