<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 06-07-2018

Seje Sigrid er i sin fars tanker hele vejen til Paris

Lasse Brix Søeby‎s datter, Sigrid, fylder meget i tankerne hos den unge nordjyde på turen til Paris. Sigrid døde af kræft blot to et halvt år gammel.

6. etape, Villers-Semeuse: Bruce Springsteens “Tougher Than the Rest” spiller for fuld styrke på et medbragt musikanlæg, da rytterne fra Team Rynkeby Nordjylland langt om længe svinger ind på Ibis-hotellets parkeringsplads, hvor de bliver modtaget af et klappende serviceteam.

Klokken er 21:15, og rytterne er flere timer forsinket.

Et styrt, der krævede behandling, og en længere omvej på små grusveje i en skov på grænsen til Frankrig fik tidsplanen til at skride.

Men på trods af den sene ankomst er stemningen god, da rytterne efterfølgende taler dagens etape igennem i små grupper på parkeringspladsen.

På en bænk ved siden af hotellets hovedindgang lidt væk fra de andre ryttere, sidder Lasse Brix Søeby‎.

Ved siden af ham står hans cykel, som bærer præg af de mange kilometer i ugæstfrit terræn.

Springsteen-nummeret, som spillede, da holdet ankom, harmonerer smukt med de to ord, som står skrevet på den 30-årige nordjydes fælge.

”Seje Sigrid”, står der.

Sjælden kræftsygdom
Sigrid var Lasses datter. Hun var syv måneder gammel, da fik hun konstateret en uhyre sjælden kræftsygdom.

- Hendes mave var begyndt at vokse, og det virkede som om, hun havde forstoppelse. Så vi tog hende til lægen. Allerede samme dag blev vi sendt videre på sygehuset, og her fik vi så at vide, at det var leverkræft – en tumor i leveren, siger Lasse.

Det var i februar 2015.

- I starten kunne de ikke sige, hvad det var for en type. Men senere fandt de ud af, at det var en yderst sjælden hjernetumor, som sad i leveren. På det tidspunkt var der kun tre eller fire børn i hele Danmark, der havde haft den type kræft, så lægerne vidste ikke ret meget om den, fortsætter han.

Sigrid kom godt igennem det første behandlingsforløb på Skejby Sygehus. Og efter en måned med protonbehandling i USA og en operation på Rigshospitalet blev hun erklæret sygdomsfri i maj 2016.

Tilbagefald
Men to måneder senere blev hun syg igen.

- Kræften havde spredt sig til lungen, lungehinden og mellemgulvet. De forsøgte med forskellige behandlingsformer, men der var ikke rigtig noget, der hjalp. I starten af december 2016 endte vi på Rigshospitalet til forsøgsbehandling, fortæller Lasse dybt berørt af det tragiske forløb.

Kort efter nytår, den 4. januar 2017, blev Sigrid scannet, og her måtte lægerne konstatere, at der ikke var mere, de kunne gøre for Sigrid, og behandlingen blev afbrudt.

- Hun havde det sådan set fint nok. Så vi brugte den sidste tid på at få nogle oplevelser sammen med hende. Børnecancerfonden hjalp os rigtig meget. Derudover blev der lavet en indsamling, så vi kunne få nogle oplevelser med hende, fortæller han.

Tre uger senere den 29. januar 2017 sov Sigrid stille ind – to et halvt år gammel.

Sigrid på brystet
Sigrids sygdom og død har sat sig dybt i Lasse – og forløbet endte også med at koste forholdet mellem Lasse og Sigrids mor, Nicoline.

- Den første del af Sigrids kræftforløb blev vi bragt tættere sammen. Men i anden del kom vi længere fra hinanden, og vi er i dag skilt. Det var simpelthen for hårdt for os, fortæller Lasse, der sendte sin ansøgning til Team Rynkeby kort efter Sigrids død.

- Jeg vidste, at jeg var nødt til at have noget at se til. Og det fik jeg så, siger han.

- Det har været helt fantastisk at komme ind på holdet og blive en del af det her fællesskab. Det har været den største oplevelse. Vi gør det for det samme formål – og det er bare så stort, fortsætter han.

Udover hyldesten til datteren på hans fælge, sidder der også tre billeder af Sigrid på Lasses gule Team Rynkeby-racer. Derudover har han også fået tatoveret Sigrids ansigt på sit bryst.

- Sigrid fylder ekstremt meget på turen. Jeg tænker på hende hele tiden. Det er min motivation for at være med, siger Lasse og kan ikke holde tårerne tilbage.

- Det bliver det største at køre ind i Paris på lørdag. Det kan ikke beskrives.

Du kan følge det sidste af Lasses og resten af Team Rynkebys cykeltur til Paris på www.team-rynkeby.com/LIVE2018 - Team Rynkeby forsøger desuden at transmittere hele ankomsten til Paris LIVE på Facebook lørdag kl. 13:30-14:30.

 

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram