<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 04-07-2018

Mur de Huy venter i morgen – se her, hvornår holdene ankommer

Der begynder så småt at sprede sig en spændt stemning blandt de ryttere, der nu tjekket ind på det store NH Hotel i Maastricht. I morgen venter Mur de Huy.

4. etape, Maastricht: Hele otte Team Rynkeby-hold fra tre forskellige lande er godt i gang med at tjekke ind på det enorme konferencehotel NH Hotel i udkanten af Maastricht.

Selvom mange af holdene har tilbagelagt over 200 km på dagens fjerde etape, så er det den 1.300 meter lange bakke godt 60 km mod sydvest, der venter i morgen, som fylder mest i snakken blandt de trætte ryttere.

Mur de Huy har en dragende effekt på Team Rynkeby-rytterne, og for mange af dem bliver den 128 meter høje bakke en krævende udfordring.

”Muren”, der er mest berømt for at være den afgørende prøvelse i forårsklassikeren La Flèche Wallonne, har alt i alt en stigningsprocent på 9,8. Men det er særligt de sidste 800 meter fra Place St. Denis, der kommer til at trække tænder ud på Team Rynkeby-rytterne.

Her er den gennemsnitlige stigningsprocent omkring 13 – og omtrent halvvejs fra Place St. Denis når den maksimale stigningsprocent op på imponerende 26 procent.

Rolig nu
Team Rynkeby Østsjællands erfarne holdkaptajn, Christian Krause, maner dog til besindighed.

- Bakken fylder under én procent af den samlede tur til Paris, så man skal passe på med at gøre det til en større ting, end det er. Jeg hører om ryttere, der begynder at tale om, at de skal have en anden gearing på, men rolig nu – man kan sagtens køre op ad Mur de Huy uden at lave noget om på cyklen, siger Christian Krause.

Holdkaptajnen opfordrer Team Rynkeby-rytterne til at gøre op med sig selv, hvad de vil have ud af Mur de Huy i morgen.

- Vil man køre op uden at sætte foden ned? Eller vil man køre op så hurtigt som muligt? Hvis man vil køre stærkt, så er det ens kondition, der bestemmer, og så må man bare forsøge at holde ud, at hjerte og lunger er på vej ud af halsen. Men hvis man er i tvivl om, hvorvidt man kan køre op, så skal målet måske være, at man kører helt op uden at sætte foden ned, siger Christian Krause og fortsætter:

- Mur de Huy starter relativt blødt, og der laver mange ryttere den fejl, at de kommer til at køre alt for stærkt i starten, og så hopper de af halvvejs. De skal køre langsomt, og hvis man vil op og stå i pedalerne, så skal det ikke være for at accelerere, men for at lade kropsvægten presse cyklen fremad – det er simpelthen det bedste råd, siger han.

Bliv ved med at træde
Cirka 400 meter fra toppen kommer det frygtede S-sving, hvor vejen i venstre side rejser sig 26 procent og mange ryttere må stige af.

- Man skal tage svinget stille og roligt – først skal man holde sig i højre side, og efter det første sving til venstre krydser man stille og roligt over i venstre side af vejen og svinger derefter til højre. Her er det vigtigt, at man får styr på pulsen og fortsætter med at træde. Man kan ikke se kirken på toppen fra S-svinget, men herfra er der ikke ret langt til mål, siger Christian Krause.

Du kan følge 29 holds opstigning på Team Rynkebys Facebook-side i morgen fra ca. kl. 8:40 til 13:00. Vi forsøger at sende LIVE så meget som muligt.

Se her hvornår holdene forventes at ankomme til Mur de Huy:

Helsinki: 08:40 AM
Bornholm: 09:00 AM
Rigshospitalet: 09:00 AM
Storstrøm 09:00 AM
København: 09:15 AM
Odense: 09:15 AM
Kalmar: 09:15 AM
Østjylland: 09:30 AM
Nordjylland: 09:30 AM
Nordsjælland: 09:30 AM
Trekanten: 09:30 AM
Vestsjælland: 09:45 AM
Skaraborg: 10:00 AM
Stockholm 10.15 AM
Vestjylland: 10:30 AM
Rogaland: 10:30 AM
Østfold: 10:30 AM
Nord-Norge: 10:45 AM
Østsjælland: 10:45 AM
Øresund: 10:45 AM
Dalarna: 10:50 AM
Midt-Vest: 11:00 AM
Jönköping: 11:00 AM
Bergen: 11:00 AM
Sjuhärad: 11:15 AM
Holbæk: 11:30 AM
Føroyar: 11:30 AM
Göteborg: 12:30 PM
Silkeborg: 13:00 PM

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram