<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 30-06-2018

Med et tryk på en knap satte lille Karen det hele i gang

Toårige Karen var blot fire uger gammel, da hun fik konstateret en aggressiv tumor i sin lille krop. I dag kunne hun sende sin far og knap 400 andre Team Rynkeby-ryttere afsted fra København.

Prolog, København: På trappen foran Københavns Rådhus leger toårige Karen med sin storebror Alfred på fire.

Den lille, smilende pige er helt upåvirket af, at Rådhuspladsen så småt er ved at være fyldt med mennesker – heriblandt knap 400 gulklædte cykelryttere fra ni lokale Team Rynkeby-hold, der på hendes signal skal begive sig ud på en 1.300 km lang cykeltur til Paris til fordel for børn med kritisk sygdom.

De to børns far, Johannes Grosbøll-Poulsen, er rytter på Team Rynkeby København og en af de gulklædte velgørenhedscykelryttere, der om et øjeblik skal ud på sit livs cykeltur.

I modsætning til datteren kan han ikke lade være med at være lidt påvirket af det store fremmøde.

- Det er helt fantastisk at stå her nu. Jeg har så mange venner og bekendte og familier, der er kommet for at sige farvel. Det er bare sådan en dejlig dag. Det er en stor dag, som jeg tror, at jeg vil huske for altid, siger han, mens Karen kaster sig i armene på sin mor, Katrine Grosbøll-Poulsen.

Aggressiv tumor
Karen fik en svær start på livet.

De første tre uger af sit liv skreg hun uafbrudt. Og pludselig en dag ville hun ikke længere spise.

Karen lå bare slapt hen og var så afkræftet, at der kun kom en lille hæs lyd, når hun forsøgte at skrige. Sammen med Katrine blev hun indlagt på Herlev Hospital og var gennem den ene undersøgelse efter den anden. En uge efter fik familien besked om, at Karen havde en tumor i sin binyre, der havde spredt sig til rygsøjlen – en aggressiv tumor af typen neuroblastom.

- Tumoren var groet ind i rygsøjlen, hvilket er enormt smertefuldt. Det var forklaringen på, hvorfor Karen havde skreget så voldsomt, fortæller Johannes Grosbøll-Poulsen.

Efter tolv uger med kemoterapi var Karens blodtal så lave, at hun måtte have en blodtransfusion.

Til gengæld var kemoterapien effektiv, og Karens tumor var svundet så meget ind, at lægerne ikke ville udsætte den lille pige for en operation, hvor man kirurgisk fjerner den sidste, lille del af tumoren. I stedet bliver Karen nu skannet med jævne mellemrum for at holde øje med tumorresten.

- Karen er rask, og hun er en glad pige – det har hun altid været. Hun var til undersøgelse her for lidt tid siden, fordi den kemo, hun har fået, har nedsat hendes nyrefunktion en lille smule – det er stadig inden for normalen, siger han.

Fantastisk fællesskab
Det var på grund af Karens sygdom, at Johannes Grosbøll-Poulsen sidste år kom i kontakt med Team Rynkeby.

Børnecancerfonden havde inviteret familien til at deltage i Team Rynkebys prolog, og efter cykelturen med Team Rynkeby ud af København foreslog Katrine sin mand, at han skulle tage turen – for at give lidt igen til Børnecancerfonden og de læger, der reddede deres datters liv.

Og det har Johannes ikke fortrudt et sekund.

- Det har været lidt ligesom at komme ind i en forening på ekstrem kort tid og bare få en hel masse nye venner og nyt fællesskab. Jeg har næsten brugt mere tid sammen med mine holdkammerater end med min familie. Det havde jeg ikke lige regnet med, at det har givet så mange nye venner at være en del af Team Rynkeby og så mange gode oplevelser, siger han kort før Karen med et tryk på en knap sætter Team Rynkebys 17. tur til Paris i gang ved den største samlede start i projektets historie.

- Jeg glæder mig til at have den oplevelse sammen med Karen og kunne fortælle hende, at hun var med denne dag, og at det var hende, der satte det hele i gang.

Du kan følge Team Rynkebys tur til Paris på www.team-rynkeby.dk/LIVE2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram