Magnus fik kræft, da han var ni år – Team Rynkeby er det bedste
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 05-07-2019

Magnus fik kræft, da han var ni år – Team Rynkeby er det bedste

Magnus Magnusson var ni år, da han fik kræft. Han ved derfor bedre end de fleste, hvad færøske børn går igennem, når de bliver alvorligt syge og må flyttes til Danmark i behandling – langt væk fra familie og venner.

6. etape, Charleroi: Det er mange år siden, at Magnus Magnusson blev syg. Men oplevelsen sidder stadig dybt i ham.

Vi sidder og spiser morgenmad på hotellet i Belgien forud for Team Rynkeby Færøernes næstesidste etape på dette års cykeltur til Paris til fordel for børn med kritiske sygdomme.

Mens vi spiser, fortæller Magnus om de seks hårde måneder i hans liv, hvor han blev revet væk fra sin familie og venner og blev indlagt på Rigshospitalet i København sammen med sin mor.

Det var i 1996, og Magnus Magnusson var ni år gammel.

Hans mandler var begyndt at hæve op, og han kom til lægen. Der blev taget en biopsi, og til familiens store skræk viste det sig, at Magnus havde en aggressiv lymfekræft.

- Min mor og jeg blev indlagt på Rigshospitalet i København seks måneder – langt væk fra mine fire søskende og familie og venner. Det var hårdt, siger Magnus og må holde en pause.

Oplevelsen berører ham stadig dybt. Og selvom han ikke husker alle detaljerne fra de seks måneder i København, står én ting dog lysende klart for ham.

- Medarbejderne på Rigshospitalet er bare mega gode. De gør et kæmpe stykke arbejde, siger han.

Fantastisk fællesskab
Selvom det var en aggressiv lymfekræft, så kom sygdommen hurtigt under kontrol, og efter seks måneder i Danmark kunne Magnus og hans mor rejse hjem til Færøerne igen – hjem til familien og alle vennerne.

Herefter fulgte en lang periode, hvor Magnus løbende var til kontrol i Danmark.

- I starten var det hver måned. Derefter blev det hver anden måned, og stille og roligt blev der længere og længere mellem kontrollerne. Jeg var 18 år gammel, da jeg var til den sidste kontrol, og i dag er jeg helt rask, siger Magnus Magnusson, der i år kører sin anden tur til Paris med Team Rynkeby Færøerne.

Og netop Team Rynkeby-projektet er blevet en vigtig del af Magnus’ liv.

- Det er det bedste, siger han.

- Der er et fantastisk fællesskab på holdet. Vi holder sammen og passer på hinanden – og så er der selvfølgelig det fantastiske formål, som vi kører for, siger Magnus Magnusson.

Tour News LIVE talte også med Magnus Magnusson i morges forud for dagens godt 200 km lange 6. etape. Det kan du se nedenfor.

Og hvis du kunne tænke dig at være en del af det fantastiske fællesskab, som Magnus fortæller om, så kan du ansøge om en plads på holdet på Team Rynkebys website.

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram