<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 30-06-2018

Jeg kan bedst gøre en forskel for Julius ved at cykle med til Paris

Jakob Kargaards seksårige søn er alvorligt syg af kræft. Det er derfor med tungt hjerte, men med følelsen af at han rent faktisk kan være med til at gøre en forskel for sin syge søn, at Jakob Kargaard i dag sætter sig i sadlen for at cykel til Paris med Team Rynkeby.

Jakob Kargaard vidste instinktivt, at den var helt gal med hans seksårige søn, Julius, da hans mobiltelefon blev ved med at vibrere i ryglommen på hans cykeltrøje en søndag i maj.

Jakob Kargaard var ude at træne med holdkammeraterne fra Team Rynkeby Storstrøm, og da han endelig fik mulighed for at stoppe og hive mobiltelefonen frem, var der en række ubesvarede opkald fra hans ekskone Liff Olivia Bytov.

- Hun sagde, at jeg skulle skynde mig at komme ind på Rigshospitalet, fordi lægerne var stensikre på, at Julius havde fået et tilbagefald, siger Jakob Kargaard, der stadig var iført sit svedige, gule cykeltøj, da han lidt senere samme dag fik overbragt lægernes bange anelser.

Den kræftsygdom, akut lymfoblastær leukæmi (ALL), som Julius fik konstateret, da han blot var 11 måneder gammel – mens Jakob og Liff stadig var gift – var efter alt at dømme vendt tilbage.

På et splitsekund var de tre menneskers liv endnu engang vendt på hovedet.

- Julius er blevet seks år, så han er med i forløbet på en helt anden måde end første gang. Han forstår, at han er på sygehuset, og han forstår, at han er alvorligt syg. Og vi er nødt til at forklare ham, at når far og mor græder, så er det bare fordi, at vi synes, at det er synd for ham, fortæller Jakob Kargaard.

Vagtplaner og praktik
Dagen efter chokket fik Julius foretaget en knoglemarvsprøve for at få endelig klarlagt, hvad det er for en kræfttype, der har ramt ham. Og mens Julius var i fuld narkose, fik Jakob og Liff for første gang mulighed for at drøfte, hvordan de skal klare forløbet og hvem, der skal tage orlov.

Jakob er – af alle steder – netop blevet ansat i Børnecancerfonden, og han måtte således efter blot 10-12 dages ansættelse gå til direktøren og bede om orlov for at passe sin kræftsyge søn.

- For Liff og jeg er det en helt ny situation, fordi vi ikke længere er mand og kone. Nu er vi far og mor med hver vores nye kærester, som vi enormt gerne vil pleje, så vi ikke ender med at slide på dem på samme måde, som vi sled hinanden op under Julius’ første kræftforløb. Så vi har blandt andet lavet vagtplaner, fordi det er en af de ting, som vi kan styre – vi kan ikke styre alt det medicinske, som Julius skal igennem, men det andet kan vi klare, siger Jakob Kargaard.

Det er et tilbagefald
Den følgende dag fik Jakob og Liff bekræftet det, som de i bund og grund allerede vidste, nemlig at Julius har fået et tilbagefald.

- Det er åbenlyst, at den behandling, Julius fik første gang, ikke har været tilstrækkelig, siden sygdommen er kommet igen. Så der har siddet nogle syge celler og puttet sig et eller andet sted i hans krop, så nu venter der to et halvt års behandling – hvis kemoen vel at mærke virker, siger Jakob Kargaard.

Troede det var slut
Siden Julius’ første behandlingsforløb er der kommet nye behandlingsprotokoller – blandt andet noget meget, meget stærk medicin, som rammer kroppen som en tsunami. Det er derfor ikke et spørgsmål om, hvorvidt der kommer bivirkninger, det er et spørgsmål om, hvor slemme de bliver.

- Medicinen har gjort, at han i øjeblikket er helt uden immunforsvar. Det betyder, at han er modtagelig over for alt, hvad der er af bivirkninger, siger Jakob Kargaard og oplister en række af de bivirkninger, som Julius har været ramt af de seneste uger.

- Bugspytkirtelbetændelse, lungebetændelse, halsbetændelse, to svampeinfektioner i lungerne, gærsvamp og skimmelsvamp, svamp i blodet, svamp i hans medicinport, mundbetændelse, slimhindebetændelse og forstoppelse. Derudover har han fået lagt et kateter, fordi han ikke selv tisse, og så har han har så svære smerter i benene, at han ikke kan gå, siger han.

Og da Jakob og Liff ikke troede, at det ikke kunne blive værre, fik Julius også en alvorlig blødning i maven, der gjorde, at han i løbet af et par timer mistede en hel liter blod.

- Det var ret voldsomt, og jeg var faktisk sikker på, at det nu var slut. Jeg sad derinde alene, og pludselig faldt hans kropstemperatur til bare 34,5 grader, og hans dyne og puder var fuldstændig gennemblødt af sved. Hans øjne var bare så opgivende, siger Jakob og tager en dyb indånding.

- På det tidspunkt nåede jeg i mit stille sind at sige farvel til ham nogle gange. Jeg tænkte, at det var helt galt, hvilket blev bekræftet af, at der pludselig stod otte mennesker på stuen med rygsække på og alle mulige apparater. Jeg kunne godt se på dem, at det skulle gå lidt hurtigt, siger han.

Kan gøre en forskel på cyklen
Efter en måned, hvor Julius’ tilstand har været kritisk, er han nu stabil. Og for få dage siden var han også uden smerter i maven for første gang. Fremgangen har gjort Jakob sikker på, at han er nødt til at cykle til Paris med Team Rynkeby.

- Julius er der, hvor han skal være, og han er i de bedste hænder. Han er stabil. Jeg var naturligvis ikke taget af sted, hvis jeg følte, at det var uforsvarligt. Men omvendt føler jeg faktisk, at jeg kan gøre noget for ham ved at cykle til Paris og være med til at skabe noget opmærksomhed omkring vores projekt og dermed være med til at skaffe flere penge til forskningen i børnekræft, siger Jakob Kargaard og fortsætter:

- Der er kun én til to procent, der får tilbagefald fra den type kræft, som Julius har, og det betyder, at man ikke rigtig har nogen skarpe resultater for, hvilken behandlingsprotokol der er den bedste at følge. Det kan jeg være med til at fremme ved at sætte mig på cyklen – og jeg ved, at det vil betyde meget for Julius og hele vores hold, at jeg er med. Men hvis Julius’ situationen ændrer sig, så sidder jeg naturligvis på det første fly hjem, siger Jakob Kargaard, der er rørt over den støtte, han har fået fra holdkammeraterne på Team Rynkeby Storstrøm – som under turen til Paris har omdøbt holdet til ”Team Rynkeby Julius”.

- Team Rynkeby er ikke bare et fundraising-projekt. Det er et fællesskab, hvor man passer på hinanden. Mine holdkammerater har hjulpet mig og min familie rigtig meget – de har passet mit hus, tømt postkassen og lavet med. Det er helt vildt at opleve, hvordan man går igennem ild og vand for hinanden, siger han.

Du kan følge Jakob Kargaard og resten af Team Rynkeby Julius hele vejen til Paris på www.team-rynkeby.com/LIVE2018.

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram