<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 30-06-2019

Holdet gav Annica livsglæden tilbage

I november 2017 tog livet en uventet vending for Annica Liljekvist. Den knude, som hun havde følt i brystet, viste sig at være en aggressiv type brystkræft. Efter flere måneders meget krævende behandlinger blev hun endelig færdigbehandlet. Blot en måned efter den sidste behandling, sendte hun sin ansøgning om at deltage i Team Rynkeby-projektet. - Jeg tror ikke, at dem på holdet ved, hvor meget de betyder for mig, siger hun.

Annica Liljekvist kommer dig i møde med et stort smil og en utrolig positiv energi. Det er svært at forestille sig, at den samme person for blot et år siden gennemgik en krævende behandling for aggressiv brystkræft. I dag cykler hun med stor entusiasme med sit hold mod den franske hovedstad, selv om termometeret viser næsten 36 grader og solen bager.

- Jeg har længe ønsket at køre denne tur, men det var først nu efter kræften, at jeg virkelig gjorde noget ved det, og søgte om at deltage. Sidste sommer, da jeg var færdig med min behandling, sad jeg og følte mig meget elendig. Jeg følte mig tom og fraværende, og jeg ønskede at blive den gamle Annica igen. Da jeg kom med på holdet, mødte jeg så meget positiv energi. Alle på holdet er så opløftende, inspirerende og helt fantastiske!
En rejse tilbage
Annica siger, at holdet har været en stor del af hendes rejse tilbage til hverdagen, væk fra sygdom og behandling.

- Det føles skønt at have noget andet at fokusere på end mig selv og den angst, der er fulgt med sygdommen. At fokusere på børnene, som vi samler penge ind til, i stedet for at fokusere på mig selv, fortæller hun.

En ny slags taknemmelighed
Inden Annica blev ramt af kræft, var hun tilfreds med sit liv og var taknemmelig for det liv, hun havde.

- Men nu oplever jeg en helt anden slags taknemmelig. Jeg troede, at jeg vidste, hvad taknemmelighed er, men den dødsangst, jeg har oplevet, har gjort, at jeg nu er så utrolig taknemmelig for, at jeg er her og har fået lov til at leve. Alle hverdagens små ting, som mange måske ikke tænker over.
 

 


Holdets betydning
Hun fortæller også, at hun ikke tror, at holdkammeraterne ved, hvor meget de har betydet for hendes tilbagevenden til livet.

- Jeg er så taknemmelig for al den støtte og kærlighed, jeg har modtaget, og alles forståelse for, at vi alle er forskellige og har forskellige udgangssituationer. I al den tid jeg har været med på dette hold, har jeg aldrig følt nogen dømmende blikke. Alle er meget omsorgsfulde og kærlige. At have sådanne mennesker omkring dig i dit liv er noget, alle burde opleve, siger hun og fortsætter:

- Nogle gange troede jeg ikke på min krop og mine evner, og jeg vidste ikke, hvordan min krop ville klare træningen. Men mine holdkammerater løfter mig op, igen og igen. De er helt fantastiske, alle sammen. Team Rynkeby-projektet handler ikke om prestige, eller at du skal være den bedste, men at man virkelig gør det sammen.
Hvis du bare vidste, at du vil overleve
Annica hører til de mange mennesker, der virkelig kan forstå, hvad børn går igennem, når de lider af kræft. Og det er meget mere, end den fysiske smerte i kroppen.

- Selve kræftbehandlingen ville være okay at gå igennem, hvis jeg bare havde vidst, at jeg ville overleve. Dødsangsten og den enorme ængstelighed er en stor del af kræftrejsen. Jeg tænkte mange gange: Skal jeg virkelig bort nu? Jeg er ikke færdig her på jorden.


Det rosa bånd

Tre måneder efter, at Annica fik sin kræftdiagnose, fik hendes veninde den samme frygtelige besked. Hun er med i Annicas tanker på cykelturen til Paris.

- Hun gik bort for bare to uger siden. Begravelsen er på tirsdag, så jeg kan ikke deltage. Men jeg vil bære et rosa bånd til minde om hende. Det føles så utrolig uretfærdigt, at nogle ikke klarer det. Det får mig til at føle mig endnu mere taknemmelig, selvom jeg også føler en stor sorg, fordi hun blev taget bort.
Alle kan være med
Annica er overbevist om, at alle kan deltage i projektet, uanset deres baggrund og fysiske evner.

- Hvis jeg kan cykle til Paris efter alt det, jeg har været igennem, så kan alle gøre det. Du har 10 måneder til at træne, så du kan komme i form. Jeg startede virkelig helt fra bunden og har arbejdet mig op. Alle kan, virkelig alle kan, konkluderer hun.

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram