<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 29-06-2019

"Det er umenneskeligt at være så ung og vide, at man skal dø."

Tour de Paris 2019 er nu officielt startet, og i alt 54 hold fra syv forskellige lande er undervejs mod den franske hovedstad. Der var tårefyldte øjne, og mange var dybt bevægede, da TRGM Lund på deres første stop på turen besøgte Børne- og Ungdomshospitalet i Lund og de børn, der lige nu kæmper for livet.

Udenfor Børne- og Ungdomshospitalet i Lund samledes i dag ca. 50 gulklædte cyklister for at vinke til børn og familier på børnekræftafdelingen. Familie og venner var også på stedet for at ønske held og lykke og give knus til deres familiemedlemmer.

Miranda vandt sin kamp mod kræften
Blandt tilskuerne, der var mødt for at vinke til cyklisterne, var også 18-årige Miranda Nyman. For en måned siden var hun en af patienterne på børnekræftafdelingen, som ventede og håbede på, at behandlingen med kemoterapi skulle virke.

Efter måneder med vejrtrækningsbesvær og hyppige hospitalsbesøg fik hun i november den besked, som alle frygter – kræft. Kun 17 år gammel fik hun at vide, at hun led af Hodgkins lymfom.

- Hvis lægerne ikke havde opdaget kræften inden årets udløb, så ville sygdommen have kvalt mig indefra. Det er en rædsom følelse at vide det, fortæller Miranda.At vide, at du skal dø
Takket være fremskridt inden for forskningen overlever næsten 100 procent af alle børn, der rammes af Hodgkins lymfom. Men sådan er prognosen desværre ikke for alle kræftdiagnoser.

- Nogle gange føles det uretfærdigt, at jeg har overlevet, når andre som mig ikke får den samme chance. Det er umenneskeligt at være så ung og vide, at man skal dø."
 

Miranda fortæller, at hun, mens hun var i behandling, lærte flere andre børn og unge at kende, der desværre ikke overlevede sygdommen. I går blev der holdt begravelse for to piger, som modtog behandling samtidig med Miranda.
- Det var min første tanke, da jeg vågnede i går, fortæller hun. Det er så uretfærdigt, at den ene ikke engang fik chancen for at starte i skolen, siger hun om den pige, der ikke nåede at fylde 7 år.

Miranda siger, at selv om hendes behandling er afsluttet, så er hun stadig bekymret. Både for sig selv og for hendes venner, som stadig er under behandling.

- Det er så skræmmende, at det kan gå så hurtigt, at du ved aldrig, om behandlingen vil virke på dig. Amanda, som er en af mine gode venner, er i øjeblikket i behandling for tre forskellige typer kræft på samme tid. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på hende.


Erik vinker til Stefan i sygehussengen
Endnu en fighter, der er kommet ned fra afdelingen for at heppe på sin ven, er den 13-årige Erik. En af hans gode venner cykler med i dette års team, og som en gave fik Erik en af hans gule cykeltrøjer.
 

- Der skal festes!, svarer Erik på spørgsmålet om, hvad han skal lave senere i dag.

Han har fået udgangstilladelse til at komme hjem og skal være sammen med familien. Da Eriks mor Anneli fortalte ham, at deres ven Stefan skulle cykle helt til Paris for at rejse penge til Børnecancerfonden, blev han både glad og dybt rørt.


 


Afsked og videre mod Tyskland

Efter at de farveglade opsendte balloner er fløjet op mod himlen, vinker familie og venner farvel til TRGM, som kører videre mod indkøbscenteret Nova Lund. Miranda, der til ære for dagen fylder 18 år, skal hjem og starte en indsamling på Facebook til fordel for Børnecancerfonden. Bagefter skal hun fejre.- Dit liv kan blive vendt op og ned på få sekunder. Livet skal leves fuldt ud. For det at leve er ikke en selvfølgelighed, slutter hun.

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram