<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press FO - 01-04-2018

”Lokumsaftale” giver Team Rynkeby problemer

En netop vedtaget EU-forordning skaber problemer for velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby, som nu skal ud og skaffe mobile toiletter til sine 48 hold inden sommerens cykeltur til Paris.

- En rigtig lokumsaftale.

Sådan lyder reaktionen fra Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge, efter det torsdag aften kom frem, at Europa-Parlamentet og Europarådet har vedtaget en ny sports- og fritidsforordning, der blandt andet stiller krav om et ”tilstrækkeligt antal toiletter” ved større arrangementer – herunder cykelløb.

Forordningen, der i cykelmiljøer på sociale medier allerede er blevet døbt ”lokumsforordningen”, stiller ikke bare krav om, at arrangører af cykelløb skal opstille toiletter til tilskuere og frivillige, men også, at der opsættes toiletter, så de aktive ”friholdes fra at forrette deres nødtørft i naturen”, som det hedder i lovteksten.

Og netop den del af EU-forordningen giver panderynker hos Team Rynkeby-bossen.

- Jeg har ikke indtryk af, at vores deltagere har nogen problemer med at gøre det, de skal på et diskret sted i naturen. Så derfor kommer dette krav da noget ubelejligt for organisationen. Vi kunne da bestemt godt bruge vores tid anderledes end at rende rundt og finde toiletvogne til vores hold, siger Carl Erik Dalbøge.

Leder efter brugbar løsning
Team Rynkeby Fonden forsøger nu at finde en brugbar løsning, der gør det muligt for velgørenhedscykelholdet af leve op til EU-forordningen.

- Vi er lige nu ved at undersøge, hvad der ligger i EU-forordningens krav om et ”tilstrækkeligt antal toiletter”.

- Derudover skal vi have fundet ud af, hvordan vi i praksis sikrer, at toiletterne er tilgængelige for vores deltagere på turen til Paris. Vores bedste bud er at skaffe toilettrailere, der simpelthen følger efter hvert af vores hold – men det betyder, at vi lige nu er på jagt efter mindst 48 toilettrailere, siger Carl Erik Dalbøge.

To toiletter på en trailer
Hos Team Rynkeby Vestjylland har man via en lokal sponsor allerede iværksat en løsning, der gør, at det 63 mand store hold slipper for at forrette deres nødtørft i naturen.

Holdet har sat to toiletter på en trailer, som så bliver trukket efter en af holdets servicebiler.

- Det ser måske lidt komisk ud, når vi triller af sted, men vi må jo forholde os til lovgivningen, og hvis EU gerne vil have, at det er sådan her vi gør, jamen så er det sådan, vi gør det, siger Martin Fyhn, holdkaptajn på Team Rynkeby Vestjylland.

Det er endnu uvist, hvad straffen bliver, hvis eventarrangører ikke lever op til den nye sports- og fritidsforordning, men der kan være tale om bødestørrelser, der svarer til brud på EU’s persondataforordning, lyder vurderingen.

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram