<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

All teams FO - 01-04-2020

Team Rynkeby-stifter chokerer: Turen til Paris fandt aldrig sted

Mens alle gik og troede, at Team Rynkeby sled og slæbte sig til Paris, trillede velgørenhedscykelholdet i flere år i al hemmelighed i et lejet sommerhus på Nordfyn. Det afslører Team Rynkeby-stifter, Knud Vilstrup, i et stort portrætinterview.

”Ingen af os var i form til at cykle til Paris. Historien om vores årlige cykeltur til Paris var bare en dårlig spøg, der gik over gevind.”

Sådan lyder den overraskende melding fra Team Rynkeby-stifteren, Knud Vilstrup, i et stort opsat portrætinterview i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

Ifølge den forhenværende operatør hos Rynkeby Foods klikkede Team Rynkeby-rytterne ganske rigtigt i pedalerne på Tovet i Ringe og trillede ud af byen til stående klapsalver fra familie og venner.

Men i stedet for at cykle de godt 1.200 km mod Paris, cyklede holdet i al hemmelighed knap 50 km mod nord til Hasmark Strand på Nordfyn, hvor de slappede af med kortspil og strandture i en uges tid, fortæller Knud Vilstrup til avisen.

Deltagerne havde ikke noget ønske om at snyde eller såre nogen, understreger han.

- Du ved... man har kun tre ugers sommerferie og en hel masse forpligtelser. Det er som om, at det er lidt lettere at fortælle konen, at man skal bruge en uge på en cykeltur i den gode sags tjeneste fremfor at forsøge at få lov til at tage en uge i sommerhus med en gruppe venner, siger Knud Vilstrup.

Løj i seks år
Sommerhusturene stod på gennem seks år fra 2002 til 2007. På det tidspunkt var Team Rynkeby blevet så stort, at det var svært at holde turene hemmelige.

- Det var sjovt, mens vi kunne gå under radaren og ingen anede, hvem vi var. Vi klippede os selv ind på billeder fra Paris og kunne samtidig ligge på stranden i Hasmark og fortælle røverhistorier til middagsradioavisen om, hvor hårdt vi havde det, og hvor ondt vi havde i bagdelen. Men pludselig ville en masse kendte mennesker være med, og det er lidt svært at foregive at være på cykeltur til Paris, mens man står på en strand på Nordfyn og bestiller en isvaffel med fire kugler sammen med Danmarks sundhedsminister, siger Knud Vilstrup.

Privatfoto: Den dårlige samvittighed lyser ud af "cykelvennerne" inden afgangen til sommerhuset.

I 2008 så vennerne ingen anden udvej end at gennemføre Team Rynkebys rigtige cykeltur til Paris – turen blev dog uden Knud Vilstrup på cyklen.

- På det tidspunkt troede min kone, at jeg havde cyklet turen seks gange, så jeg kunne med ro i sindet tilmelde mig serviceholdet, mens de andre tosser måtte knokle på cykle, siger han.

Rystende oplysninger
Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge, er dybt rystet over de nye oplysninger.

- Det kommer meget bag på mig. Det er helt nye oplysninger for mig, og det stiller naturligvis projektet i en meget uheldig situation. I snart 20 år har vi gået og fortalt den samme historie om Team Rynkebys fantastiske begyndelse, og så er det hele bare en stor spøg. Jeg er rystet, siger Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby Fondens direktør ønsker ikke at svare på, hvad der skal ske med det planlagte 20-års jubilæum næste år, før han har haft mulighed for at drøfte de nye oplysninger med Team Rynkeby Fondens bestyrelse.


Privatfoto: Et af de mange forfalskede billeder, som cykelvennerne fabrikerede fra sommerhuset på Nordfyn.

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Tíðindi

Les seinastu tíðindi frá teim 54 Team Rynkeby liðunum og tak niður miðlamyndir í hægstu góðsku.

Les tíðindi

Ver Sponsor

Tú kann gerast sponsor hjá Team Rynkeby, og verða við til at stuðla bardaganum móti krabba hjá børnum.

Síggj møguleikarnar

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram